//Atomis - ATOM In Sustainability

Atomis

Atomis is een portable .NET applicatie. Installatie van de tool is niet nodig: Atomis zet je gewoon op je bureaublad of voer je uit vanop een USB-stick. Enkel de aanwezigheid van minimaal .NET 3.5 op de clientcomputer is vereist. Atomis is compatibel met Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.

Atomis bewaart zijn instellingen en geldige invoerlijsten in een XML-bestand. Atomis heeft dus geen eigen database nodig. Dit XML-bestand kan vrij worden verdeeld onder alle Atomis-gebruikers.

Atomis werkt voor een aantal functies rechtstreeks op de databank van ICA-AtoM. Hiervoor dient een MySQL-connector te worden geïnstalleerd. Wij bezorgen je hiervoor een downloadlink en een handleiding. Atomis kan ook zonder deze connector worden gebruikt. Functies zoals het bewerken van archiefbeschrijvingen, het omzetten naar EAD/EAC en het opladen in ICA-AtoM werken zonder deze connector.

Bekijk ook onze technische faq over Atomis


Nadere toegangen

Voor de nadere toegangen maken we in Symphony (het CMS-platform waarbinnen AtoM is ontwikkeld) een nieuwe module aan, zodat we kunnen gebruik maken van de standaard frontend van ICA-AtoM. Hierdoor worden de nieuwe zoek- en resultaatpagina's binnen het geheel van de ICA-AtoM website getoond.

De gegevens van en over de nadere toegangen worden in de MySQL-database van ICA-AtoM bewaard.